Sunday, October 5, 2008

YePpI...

Lamer nyer saye x tulis post baru...Sibuk sangat coz asyik wat blog owg sampai terlupa blog saye sendiri..
Saye sonok sangat coz dapat beraye di kampung...
Duit raye dapat cikit jer biasalah kan dah sampai deadline...

Tau x,time my family n I on the way dari kampung nak balik umah ade satu peristiwa dah terjadi...

Tau x lepas kiter owg berhenti makan kat satu restoran nie...
Time kitorang nak balik tiba-tiba kereta bergegar...
Sumer owg terkejut... Nasib baik x de yang melatah...

Saya pown x pasti samada gempa bumi, owg langgar kami, kami langgar owg @ kami langgar something...
Kiter owg fikir ape yg terjadi sebenarnye...Rupe-rupenye kete kami dilanggar oleh sebuah lalat...


Alah lawak jer...

Actually telah dilanngar oleh sebuah motorsikal...
Abih kemek kete ayah saye...

Tapi Alhamdulillah sumer ahli-ahli dlm keter selamat...

Rasenyer arie nie adalah arie yg paling best...
Arie nie kan kawan2 sayer iaitu
-Syairah
-Nadia
-Hayziera
datang ke umah saye nak beraye...

Apalagi saya pown redi2 lah per yg nak disediakan...

Diaowg kater nak datang kul 2p.m.
Tapi then cakap nak datang lewat cikit...
Saye kan sampai nak tertidur tunggu dia owg..
Tengah-tengah landing enak2 atas sofa tiba2 muncullah makhluk2 yg dinanti-nantikan etu.Dengan mihun x dimasukkan dalam bekas dya, air x wat lagi n kuih raye x diletakkan atas pinggan lagi..
Saye pown dengan tergesa-gesanya menyediakan apa yg patut tu lah...Nasib baik leh cover kalo x alamatnyer x makan n minum lah dyaowg tu...Kiter owg sembang2...Yg syoknyer kan lepas makan rame owg kena kacau ngan adik saye yg bongsu...Tapi yg lagi bestkan telatah Nadia...
Kat atas sofa tu ader teddy bear tau...Size M jer...Nadia terpegang n then dya termenjerit...Nasib baik pelan jer...Dya ingat yg tu kucing...Lepas tu adik saye yg ke-2 pown sakat dya la..

Lepas tu kiterowg cadang nak gi beraye kat umah cikgu2 tapi dicancelkan coz masing-masing malu-malu harimau...Lastly kiter owg men komputer...
Time kiter owg men kan, adik saye bukala citer POCONG2...
Kawan-kawan sayer tu takut giler...
Haiiiii...Lucu-lucu riaksi dya owg time tengok citer tu...

Oklah tangan nie cam nak tercabut jer...

Oklah bye....

5 comments:

N@D!@ N@B!L@ C@Y@L@H said...

pecah tembelang aku!!!
jahatla kau ni....

Truly Malaysian said...

kau eja motosikal salah le...kau eja macam ni=motorsikal
ptutnye:motosikal

Izzati Husna Sabri said...

hmm bgi ak jeles.. nape diorg pgi umah ko x inform kat aku!! huhaaa walaupun ak x blik perlis lgi dri my kampung at slng0r..

d!n!e*p!ece* said...

hakhak!nadai,nadia..memg anti kucing lah!haha..

MrjokeRZ96 said...

he3.. haaaaaa. ader owg anti kucg kat cinie.. klakar nyer.. he3